top of page

Imam vnete dlesni... Dlesni mi krvavijo... Ko si nitkam zobe priteče kri...

Z zgodnjim odkrivanjem znakov bolezni dlesni in preventivnimi ukrepi vam bomo pomagali ohraniti čista in zdrava usta.


Zdravljenje parodontalne bolezni z nekirurškimi postopki.

Začetna, higienska faza parodontalnega zdravljenja vključuje luščenje in glajenje korenin, eno najpogostejših zdravljenj parodontalne bolezni, ki ga po predhodnem kliničnem pregledu obzobnih tkiv; parodontalnih meritvah, opravi ustni higienik, zobozdravnik in specialist parodontolog. Za lažje razumevanje se uporablja tudi izraz »globinsko čiščenje«. Vključuje odstranjevanje produktov vnetja pod nivojem dlesni in glajenje koreninske površie, kar spodbdi celjenje.
Profesionalna ustna higiena:Nekirurško zdravljenje parodontalne bolezni:

  • Je potrebno, ko se bakterije razširijo pod dlesen in ustvarijo poglobljen prostor med zobmi in dlesnimi (parodontalni žepek).

  • Ti žepki so znak parodontalne bolezni, zato je potrebno ukrepati; preprečevati in zdraviti.

  • S higiensko fazo parodontalnega zdravljenja; luščenjem in glajenjem zobnih korenin, odstranjujemo nakopičene produkte vnetja ter pomagamo tkivu, da se zaceli in ponovno učvrsti.


Kako lahko parodontalna bolezen vpliva na splošno telesno zdravje?Med nekaterimi kroničnimi sistemskimi boleznimi in parodontalno boleznijo obstaja medsebojna povezava. Zgodnje odkrivanje in zdravljenje parodontalne bolezni je lahko pomembno tudi v povezavi s kroničnimi sistemskimi boleznimi:


Parododntoza ali parodontitis ali parodontalna bolezen ni samo vnetje dlesni; krvaveče in vnete dlesni so le vidni znaki, več je skrito našim pogledom...


Večina bakterij v naših ustih je neškodljivih, nekatere pa povzročajo težave. Brez dobre ustne higiene lahko "slabe bakterije" povzročijo resno težavo, kot je parodontalna bolezen.


Študije tudi kažejo, da so nekateri ljudje k tej bolezni genetsko nagnjeni. Lahko bi imeli popolne navade ustne higiene, pa bi še vedno lahko razvili parodontitis!


V naši ordinaciji DENTALNI.SI si vzamemo čas in vam pokažemo kako pravilno skrbeti za zdravje zob in dlesni. Dobra ustna higiena in zdrava obzobna tkiva sta pogoj za ustno zdravje in posredno zdravje celotnega organizma.


USTNA HIGIENA | DENTALNA HIGIENA | USTNO ZDRAVJE I ČIŠČENJE ZOBNEGA KAMNA | PARODONTOZA | DENTALNI.SI

(Vir: članek A Longitudinal Study of Periodontal Treatment Needs in a Ljubljana Population over 30 year Period; E. Skalerič, B. Gašpirc, U. Skalerič)


コメント


bottom of page